Jag hör och glömmer. Jag ser och minns. Jag gör och förstår.

Teknikprogrammet – Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet – Informations- och medieteknik

Att läsa på Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik är en lämplig förberedelse för att läsa vidare vid exempelvis KTH eller någon annan teknisk högskola. Möjligheten att kombinera teknik med media öppnar många dörrar för dig i framtiden.

Är du intresserad av teknik ger Teknikprogrammet på MediaGymnasiet dig möjlighet att skaffa fördjupad kunskap om all den tekniska utrustning som i dag används inom medieindustrin. Under dina studier vid MediaGymnasiet har du dessutom möjlighet att kombinera din teoretiska utbildning med praktisk utbildning inom information och media.Här finns helt enkelt en miljö, utrustning och kamrater som gör det möjligt för dig att utvecklas inom medieområdet.

Kombinationen av tekniska kunskaper och media som du bygger upp på MediaGymnasiet är efterfrågad i yrkeslivet. Idag är till exempel spelutveckling en stor och växande industri i Sverige och det saknas duktiga spelprogrammerare. Du arbetar tillsammans med elever från de andra programmen i de medieämnen du valt.

 

Framtiden

Efter vidare studier kan du till exempel arbeta med dator-simulering inom medicinteknik, spel- eller fordonsindustrin.
Utvecklingen går snabbt där media och teknik möts och nya yrkesroller skapas kontinuerligt. Din yrkesframtid blir kanske något helt annat än du tror, något mer spännande.

Är du behörig?

För att vara behörig till Teknikprogrammet krävs att man har godkänt betyg i:

  • Svenska/svenska som andraspråk
  • Engelska
  • Matematik
  • Fysik
  • Kemi
  • Biologi
  • Ytterligare 6 valfria ämnen

Det vill säga godkänt i 12 ämnen totalt.

Ladda ner poängplan

Klicka här
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3Lmdvb2dsZS5jb20vbWFwcy9lbWJlZD9wYj0hMW0xOCExbTEyITFtMyExZDYwNDQuMjc1NjM3NDU2ODA1ITJkLTczLjk4MzQ2MzY4MzI1MjA0ITNkNDAuNzU4OTkzNDExNDc4NTMhMm0zITFmMCEyZjAhM2YwITNtMiExaTEwMjQhMmk3NjghNGYxMy4xITNtMyExbTIhMXMweDAlM0EweDU1MTk0ZWM1YTFhZTA3MmUhMnNUaW1lcytTcXVhcmUhNWUwITNtMiExc2VuITJzITR2MTM5MjkwMTMxODQ2MSIgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6MCI+PC9pZnJhbWU+
CONTACT US
COMPANY NAME
221, Mount Olimpus, Rheasilvia, Mars
Solar System, Milky Way Galaxy
+1 (999) 999-99-99
Thank You. We will contact you as soon as possible.
MG-Play

Kreativitet, mod och en massa jobb
ligger bakom våra produktioner.