Vi har utvecklat talanger sedan 1993 - Nu är det din tur.

Teknikprogrammet – Kod

Mediagymnasiet - profil kod

Bli ett kodgeni. Bli en nyckelspelare i framtidens tekniksamhälle

Teknikprogrammet – Kod

 I teknikprogrammet med inriktning Kod blir du duktig på programmering och webb. Du arbetar i projekt, programmerar bland annat robotar och lär dig arbeta i team.

Utbildningen ger dig kunskaper om interaktiva och digitala medier och efter avslutat program är du väl förberedd för vidare studier och då särskilt inom programmering. Viktiga kurser inom Kod är Webb 1 och 2, Programmering 1 och 2, Webbserverprogrammering och möjligheten att läsa Matematik upp till steg 5.

I webbutvecklingen lär du dig grundläggande tekniker för att skapa webbplatser som är använd-bara, responsiva och interaktiva med hjälp av märkspråk som HTML och CSS samt scripspråket Javascript.

Om du vill utvecklas inom digital kommunikation och gillar att arbeta med datorer är profil Kod utbildningen för dig. Dessutom efterfrågar branschen duktiga programmerare så framtidsutsikterna ser goda ut.

Framtiden

Efterfrågan på ingenjörer, programmerare, webbutvecklare är mycket stor, nationellt och internationellt. Digitaliseringen och teknikutvecklingen ger ständigt upphov till nya yrkesroller. Oavsett din fortsatta inriktning på universitets- eller högskole-nivå så är t.ex. ingenjörer som i sin utbildning kombinerar tekniska kunskaper med ännu en annan kompetens mycket eftertraktade.

Är du behörig?

För att vara behörig till Teknikprogrammet krävs att man har godkänt betyg i:

  • Svenska/svenska som andraspråk
  • Engelska
  • Matematik
  • Fysik
  • Kemi
  • Biologi
  • Ytterligare 6 valfria ämnen

Det vill säga godkänt i 12 ämnen totalt.

Ladda ner poängplan

Klicka här