Jag hör och glömmer. Jag ser och minns. Jag gör och förstår.

Välkommen till workshop!

Välkommen till workshop!
december 1, 2017 Liza Zetterberg

Går du i 9:an? Kom till vår workshop onsdagen den 31 januari klockan 13.30–16.30. I ett par timmar får du testa hur det är att gå på MediaGymnasiet!

Estetiska programmet
Foto
Spelgrafik
Speldesign
Film & TV
Animation & grafisk design

Samhällsvetenskapsprogrammet
Journalistik & berättande

Teknikprogrammet
Robotocs & AI

Inga förkunskaper krävs! Begränsat antal platser. Anmäl dig senast den 24 januari till workshop@mediagymnasiet.se och meddela vilken workshop du vill delta i.

Nedan hittar du mer info och beskrivning av varje workshop:

 

Estetiska programmet

Foto
Fotoworkshopen kommer vara uppdelad i två delar där ni dels kommer få prova dagens digitala kameror i en fotostudio med studioblixtar, och en del där ni får pröva analoga verktyg som existerat lika länge som fotografiet funnits.
Detta är de två delarna:

  • Ljusworkshop – Vi fotograferar digitalt  och vi kommer testa olika sätt att jobba med ljus och fotograferar porträtt med blixtljus i vår fotostudio. Du kommer få med dig en bild hem från studiofotograferingen.
  • Analog workshop – Vi jobbar med att skapa bilder utan att använda kamera i det analoga mörkrummet med en teknik som  funnits sedan fotografiets födelse på 1830-talet – vi “målar med ljus” genom att skapa fotogram i skolans analoga mörkrum och ni kommer att få med er ett pappersnegativ hem.

Spelgrafik – Testa 3D-programmet Autodesk Maya
Du kommer att få prova på 3D-programmet Autodesk Maya som är branschstandard i spelindustrin. I denna workshop kommer du att få en introduktion i hur programmet fungerar och lära dig om modellering  och animation i 3D.

Speldesign – Göra 2D-spel från pappersprototyp
Utifrån en pappersprototyp kommer vi att arbeta med spelets balans så att det inte blir för lätt och inte för svårt. I programmet GameMaker kommer du sedan sätta ihop delarna grafik, animation och funktion till ett  2d-spel. GameMaker är ett professionellt verktyg som inte kräver några programmeringskunskaper eller andra förkunskaper. Hotline Miami och Risk of Rain är exempel på spel som är gjorda i GameMaker.

Film & TV
Du får prova på och få praktisk träning i arbete med rörliga bilder i en professionellt TV-studio och kontrollrum. Dessutom får du möjlighet att bekanta sig med de olika yrkesroller och den tekniken som används  inom TV-branschen som bildproducent, studioman, TV-fotograf, ljudtekniker , mm.
Workshopen projekteras och genomförs som en produktionsprocess där eleverna planerar, genomför och utvärderar ett enkelt TV-projekt, från idé till slutprodukt i form av ett kort TV- program. Programmet består av en studiodel där en eller flera personer intervjuas samt en eller flera tidigare inspelade inslag.
Titta på den här länken: https://sites.google.com/mediagymnasiet.se/tv-produktion/startsida

Animation & Grafisk design
Workshopen är uppdelad i två pass om två timmar vardera.
Del 1: Prova på att formge en förpackning till en tänkt ny dryck. Vi jobbar i Photoshop med typografi, färg och form. Förpackningen skriver vi därefter ut och monterar ihop och redovisar tillsammans.
Del 2: Prova på animation.

 

Samhällsprogrammet

Journalistik & berättande
I denna workshop kommer deltagaren att få prova på att skapa en digital berättelse. En digital berättelse är en kort film som man producerar med hjälp av en dator. Man använder bilder, tal, musik och videoklipp. Metoden är ett bra sätt att utveckla sitt språk och att hitta nya sätt att uttrycka sig på.
Under workshopen kommer vi också att berätta om våra internationella projekt och hur vi arbetar med ett “vidgat textbegrepp”, journalistik och berättande i olika ämnen.

 

Teknikprogrammet

Robotics & AI
På teknikprogrammets workshop kommer vi att laborera med robotar och artificiell intelligens. Vi kommer att nyttja lego mindstorms, programspråket python och tillgängliga bibliotek för machine learning för att lekfullt utforska området.

Deltagarna kommer att få bekanta sig med verktyg som vi nyttjar i undervisningen på Mediagymnasiet och få en bild av vad man kan lära sig på teknikprogrammet. Vi hoppas även att deltagarna kommer att få en bättre bild av vad dessa teknologier innebär.

PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3Lmdvb2dsZS5jb20vbWFwcy9lbWJlZD9wYj0hMW0xOCExbTEyITFtMyExZDYwNDQuMjc1NjM3NDU2ODA1ITJkLTczLjk4MzQ2MzY4MzI1MjA0ITNkNDAuNzU4OTkzNDExNDc4NTMhMm0zITFmMCEyZjAhM2YwITNtMiExaTEwMjQhMmk3NjghNGYxMy4xITNtMyExbTIhMXMweDAlM0EweDU1MTk0ZWM1YTFhZTA3MmUhMnNUaW1lcytTcXVhcmUhNWUwITNtMiExc2VuITJzITR2MTM5MjkwMTMxODQ2MSIgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6MCI+PC9pZnJhbWU+
CONTACT US
COMPANY NAME
221, Mount Olimpus, Rheasilvia, Mars
Solar System, Milky Way Galaxy
+1 (999) 999-99-99
Thank You. We will contact you as soon as possible.
MG-Play

Kreativitet, mod och en massa jobb
ligger bakom våra produktioner.