Vi har utvecklat talanger sedan 1993 - Nu är det din tur.

Välkommen till workshop!

Välkommen till workshop!
15 november, 2018 mediagymnasiet

Går du i 9:an? Kom till vår workshop onsdagen den 30 januari klockan 13.30–16.30. I ett par timmar får du testa hur det är att gå på MediaGymnasiet!

Inga förkunskaper krävs!
Begränsat antal platser.
Anmäl dig senast 23/1 till workshop@mediagymnasiet.se och meddela vilken workshop du vill delta i.

Teknikprogrammet

Fysik, teknik och kod!
På teknikprogrammets workshop får du laborera med ett fysikexperiment och prova på programmering med ett lekfullt spel. Du får också att lära dig kod i C++ samt undersöka legorobotar i teknikämnet.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Medier, information och kommunikation
I denna workshop kommer du att få delta i en rad mikrolektioner som speglar samhällsprogrammet hos oss. Tanken är att du ska få en bild av hur vi jobbar med allt från filterbubblor till vetenskapspyssel.

Estetiska programmet

Foto
Du får testa olika sätt att jobba med ljus och fotografera porträtt med blixtljus i vår fotostudio. Du kommer få med dig en bild hem från studiofotograferingen.

Spelutveckling
Lär dig modellera i 3D-programmet Autodesk Maya genom att bygga ett hus och rendera det till en bild som du kan spara.
Du får lära dig göra 2D-grafik i spelmotorn GameMaker Studio 2 i form av en animerad karaktär som du kan testa i ett plattformsspel.

Animation & Grafisk design
Workshopen är uppdelad i två pass.
Del 1: Prova på att formge en förpackning till en tänkt ny dryck. Vi jobbar i Photoshop med typografi, färg och form. Förpackningen skriver vi därefter ut och monterar ihop och tittar på den tillsammans. Du kommer få ta med dig din egna förpackning hem.
Del 2: Du får prova på att animera logotypen du gjorde till förpackningen. Du kommer ta in den i programmet After Effects och animera den där. Din animation kan du sedan lägga in i en reklamfilm för den nya, goda drycken. Du kommer få ta med dig en utskriven reklamannons.

Film & TV
Du får prova på arbete med rörliga bilder i vår TV-studio och kontrollrum. Dessutom får du möjlighet att bekanta dig med de olika yrkesroller och den teknik som används inom TV-branschen som bildproducent, studioman, TV-fotograf, ljudtekniker, mm.

Anmälan

Inga förkunskaper krävs!
Begränsat antal platser.
Anmäl dig senast 23/1 till workshop@mediagymnasiet.se och meddela vilken workshop du vill delta i.