TE – SPEL

Om du vill jobba kreativt med eget skapande samtidigt som du får en bra grund för vidare studier är profil Spel något för dig.

Berör miljontals med ditt spel

I profilen Spel får du lära dig spelprogrammering. Den svenska spelbranschen ligger internationellt i framkant och behovet av kunniga spelprogrammerare ökar hela tiden. Efter utbildningen på MG kan du söka vidare till universitet och högskola för att bli civilingenjör eller läsa vidare på en spelutbildning.

Under utbildningen fokuserar vi på den tekniska och kreativa utvecklingsprocessen. Du arbetar främst i projekt där du bl.a. får möjlighet att skapa egna spel. Våra kurser läggs upp så att du får arbeta mycket praktiskt och inte bara teoretiskt.

Du läser kurser i programmering och tillämpar dina kunskaper när du skapar spel. Vi lägger grunderna i åk 1 och 2 så att du i åk 3 får möjlighet att skapa ett så kallat slutprojekt. Det innebär att flera kurser samarbetar och du genomför ett större arbete där du har möjlighet att skapa ett spel.

INSPIRERAS

Kolla in spelutställningen 2020!

Här kan du se några av spelen som våra tidigare elever har tagit fram.

Är du behörig?

För att bli behörig till Teknikprogrammet (TE) krävs att man har godkända betyg i följande ämnen:

• Svenska/svenska som andraspråk
  • Engelska
  • Matematik
  • Fysik
  • Kemi
  • Biologi
  • Ytterligare 6 valfria ämnen

BERÖR
MILJONTALS
MED DITT SPEL

INSPIRERAS

Kolla in spelutställningen 2020!

Här kan du se några av spelen som våra tidigare elever har tagit fram.

Är du behörig?

• Svenska/svenska som andraspråk