Samhällsvetenskapsprogrammet

Tillsammans med våra lärare får du ta del av de senaste trenderna inom digital teknik och medias utveckling.

​​​​​​​LÄR DIG
PÅVERKA I
FRAMTIDENS
MEDIER

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för framtida studier. Här utvecklar du dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt om hur människors livsvillkor varierar över tid och rum.
​​​​​​​
Från tidningar, radio och TV, till Instagram, Youtube och TikTok. Medievärlden är i ständig förändring och det går snabbt. Tillsammans med våra lärare får du ta del av de senaste trenderna inom digital teknik och medias utveckling. Det gör dig förberedd att studera vidare, oavsett vilken mediaplattform som är aktuell när du läst färdigt.

Profiler

Profil Entreprenörskap

På denna profil har vi entreprenörskapets betydelse för samhället och dess utveckling i centrum. Genom att lära dig mer om vad som driver utveckling av samhället får du en ökad förståelse för hur du kan vara med och forma framtiden. Vi fokuserar på entreprenörskap inom det digitala samhället.

Beteende

Beteendevetenskap handlar om samspelet mellan människors tankar, känslor och handlingar. Om du vill arbeta med människor i framtiden och vara aktiv i att leda förändring är detta utbildningen för dig.

Är du intresserad av att gå Samhällsvetenskapsprogrammet?

Fyll i vår intresseanmälan så får du information skickat till dig när det är dags att söka.