Samhällsvetenskapsprogrammet

Tillsammans med våra lärare får du ta del av de senaste trenderna inom digital teknik och medias utveckling.

​​​​​​​LÄR DIG
PÅVERKA I
FRAMTIDENS
MEDIER

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för framtida studier. Här utvecklar du dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt om hur människors livsvillkor varierar över tid och rum.
​​​​​​​
Från tidningar, radio och TV, till Instagram, Youtube och TikTok. Medievärlden är i ständig förändring och det går snabbt. Tillsammans med våra lärare får du ta del av de senaste trenderna inom digital teknik och medias utveckling. Det gör dig förberedd att studera vidare, oavsett vilken mediaplattform som är aktuell när du läst färdigt.

Profiler

Profil Påverkan

I dagens digitaliserade samhälle är det viktigt att kunna avgöra vad som är sant och inte. Här lär du dig om mediernas och informationsteknikens förutsättningar och möjligheter.


Profil
Entreprenörskap

På denna profil har vi entreprenörskapets betydelse för samhället och dess utveckling i centrum. Genom att lära dig mer om vad som driver utveckling av samhället får du en ökad förståelse för hur du kan vara med och forma framtiden. Vi fokuserar på entreprenörskap inom det digitala samhället.