Vi har utvecklat talanger sedan 1993 - Nu är det din tur.

MediaGymnasiet i Nacka Strand första gymnasium i Sverige med AI-utbildning

MediaGymnasiet i Nacka Strand första gymnasium i Sverige med AI-utbildning
3 april, 2020 MG Nyheter

Från och med i vår kan unga söka till att gå gymnasieutbildning med profil AI-programmering. Det är MediaGymnasiet i Nacka Strand som är först i Sverige med att erbjuda utbildningen på gymnasienivå.

Utvecklingen inom artificiell intelligens har växt enormt bara de senaste tre åren. På flera håll i landet har lärosäten, företag och statliga initiativ skalat upp sin kunskap och färdighet inom AI.

– Att studera, förstå och utveckla datorer och programvara med intelligent beteende kommer bli avgörande för svensk konkurrenskraft, därför känns det rimligt att du redan på gymnasiet ska kunna fördjupa dina kunskaper inom AI-programmering, menar Birgitta Linderoth, som är tillträdande rektor vid MediaGymnasiet i Nacka Strand.

MediaGymnasiet i Nacka Strand är en familjeägd friskola som utvecklat talanger sedan 1993. Då, på de stora mediedrakarnas tid, fanns de hetaste mediejobben inom linjär TV eller på en nyhetsredaktion. På bara 10 år har kartan för medier, information, IT och underhållning drastiskt ritats om.

– I dag behöver vi tänka mer på användbarhet och innehåll, hellre än kanal och plattform. Det är viktigare att förstå den tekniska utvecklingen och hur du på bästa sätt kan vara en del av den, säger Birgitta Linderoth.

 

Profilen AI-utvecklare ligger under Teknikprogrammet. MediaGymnasiet i Nacka Strand kommer kunna ta emot sina första elever till hösten 2020.
Utöver AI-utvecklare utvecklar MediaGymnasiet också sina profiler med Storytelling creative och Kommunikation, journalistik och påverkan.

– Den inriktning som tidigare endast hette “Kommunikation” under samhällsvetenskapsprogrammet kommer vi utöka till att handla mer om kritiskt tänkande, mediesamhället, mänskligt beteende och hur du som individ kan påverka dig själv och din omvärld, säger Birgitta Linderoth.

Birgitta Linderoth, tillträdande rektor

Birgitta Linderoth, tillträdande rektor.