Från gymnasiet till drömjobbet – på bara tre år

september 25, 2018 mediagymnasiet
Mediagymnasiet Nacka strand

Tre år efter studenten fick Filip Tengwall anställning som 3D-grafiker på en spelstudio. Och han är inte den ende från spelutbildningen som numera återfinns hos någon av de ledande spelutvecklarna på Södermalm.

Filip Tengwall gick inte ens på öppet hus då han skulle välja gymnasieskola. Året var 2012 och han visste redan att det var spel och grafik som intresserade honom mer än någonting annat. Då framstod MediaGymnasiet som det självklara alternativet.

– Dessutom hade jag några kompisar från högstadiet som sa att det var en bra skola, minns han när vi ses på ett café på Södermalm, bara några kvarter från där han i dag arbetar.

Efter studenten sökte han sig vidare till Future Games och utbildningen 3D-grafik – och kom in. De flesta som var där hade pluggat betydligt längre och han var en av ytterst få som kom direkt från gymnasiet. Trots det klarade han sig galant. Och när det sedan var dags för den obligatoriska praktiken hörde spelstudion Neat Corporation av sig.

– De skickade ut ett mejl till alla i klassen där de skrev att de behövde en 3D-grafiker. Jag svarade att jag var intresserad, sedan gick jag dit på intervju, de sa att ”du var nice.” Sedan tog de mig, konstaterar Filip med en axelryckning.

Det ena ledde till det andra och i dag, bara tre år efter studenten, har han en fast anställning på företaget. Han verkar själv tycka att det är någonting närmast overkligt över händelseförloppet.

Känns som en dröm

– Jag känner att jag nästan har mitt drömscenario nu – fast jag bara är 21. Det är sjukt egentligen, att jag kom från gymnasiet och hit på så kort tid, säger han.

Han är inte heller den enda eleven från MediaGymnasiet som numera jobbar i dessa kvarter på Södermalm. Filip beskriver hur alla spelstudios har sina adresser i området kring Medborgarplatsen, vilket gör att han fortfarande träffar en del av sina gamla klasskompisar från gymnasietiden över en lunch emellanåt.

– När vi gick på MG gjorde vi en del studiebesök på olika spelföretag. Vi var bland annat på Dice och King och det är lite coolt att en från min gymnasieklass har en bild på sig själv där han tittar ut genom fönstret på Dice. Nu, några år senare, jobbar han där.

”Det var verkligen en chill skola där alla hade det nice”

Filip konstaterar att han under tiden på MediaGymnasiet lärde sig det han behövde för att kunna ta sig vidare. Dessutom var det en skola där det var lätt att trivas och känna sig hemma.

– Hela skolan var otrolig, det var verkligen en chill skola där alla hade det nice. När jag jämför med folk som har gått andra gymnasieskolor låter det hemskt jämfört med det vi hade, säger han.