Estetiska

digital teknik
=​​​Redo för
framtiden

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för framtida studier på högskola eller universitet. Utbildningen ger fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Vi utvecklar elevernas förmåga att kommunicera med digitala verktyg.

Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i estetiska, humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen på högskola och universitet eller helt andra områden. På MG har vi två profiler: Spel och Digitala medier. Vilken profil du än väljer är kreativitet, kommunikation och eget skapande i centrum.

LÄS EN FRAMTIDSFÖRBEREDANDE UTBILDNING
Medievärlden är i ständig förändring och allt går snabbt, det som är relevant idag är kanske inte relevant imorgon. Hos oss hittar du utbildningar där du får ta del av trenderna inom digitala medier men som också har en stabil högskoleförberedande grund. Så vare sig du väljer att läsa vidare eller börja jobba inom digital teknik och media efter din tid med oss, är du redo för framtiden.

Profiler

Profil Spel

Lär dig spelutveckling, både 2D-spel och 3D-spel med olika sorters mekaniker och gameplay. Du kommer arbeta med spelutveckling i professionella programvaror, lära dig grafikhantering och funktioner, utveckla prototyper och karaktärsdesign för att under sista året utveckla ett eget spel i ett team.

Profil Rörlig bild

Vill du bli en del av framtidens medievärld och företagen Netflix, HBO, Disney, C-more, dplay, Viaplay, Spotify, Youtube eller Apple Music? Hela medievärlden är i förändring. Vi får nyheter serverade på ett helt annat sätt än för bara några år sedan. Få tittar på TV, alla tittar på rörlig bild och film.