ES – SPEL

Om du vill jobba kreativt med eget skapande samtidigt som du får en bra grund för vidare studier är profil Spel något för dig.

Berör miljontals med ditt spel

Den svenska spelbranschen fortsätter att växa och det behövs hela tiden nya kunniga spelutvecklare. Efter spelutbildningen på MG kan du söka vidare till eftergymnasiala spelutbildningar, både på universitet och högskola eller YH-utbildningar.

På spelutbildningen lär du dig spelutveckling, både 2D-spel och 3D-spel med olika sorters mekaniker och gameplay. Du kommer arbeta med spelutveckling i professionella programvaror, lära dig grafikhantering och funktioner, utveckla prototyper och karaktärsdesign för att under sista året utveckla ett eget spel i ett team.

Spelutveckling kommer genomsyra dina studier och du kommer läsa spelkurser under alla dina terminer hos oss. Branschkontakt är viktigt för oss, våra elever har till exempel gjort studiebesök hos King.com och speltestat åt Dice.

SPELDESIGN. Varför spelar man spel? Vad gör ett spel bra? Kan man lära sig något när man spelar? På fördjupningen Speldesign jobbar du med innehållet i spel. Speldesignerns roll är att utveckla koncept och idéer för innehåll, funktioner och regler.

SPELGRAFIK. Hur ska ett spel se ut? Vad gör ett spel tilltalande och oemotståndligt? På fördjupningen Spelgrafik jobbar du med den grafiska formen i spel.
Spelgrafikerns roll är att skapa karaktärer, bakgrunder, miljöer och animationer till spelet.

En stor del av utbildningen sker i projektform, där du tillsammans med elever från båda fördjupningarna utvecklar spel ihop. Du kommer lära dig programvaror såsom Unreal Engine 4, GameMaker Studio 2, Maya, Mudbox, Substance Painter, Photoshop, Illustrator samt After Effects, men förstås också att arbeta med papper och penna.

INSPIRERAS

Kolla in spelutställningen 2020!

Här kan du se några av spelen som våra tidigare elever har tagit fram.

Är du behörig?

För att bli behörig till Estetiska programmet (ES) gäller det att ha godkända betyg i följande ämnen:

• Svenska/svenska som andraspråk
  • Engelska
  • Matematik
  • Ytterligare 9 valfria ämnen

BERÖR
MILJONTALS
MED DITT SPEL

INSPIRERAS

Kolla in spelutställningen 2020!

Här kan du se några av spelen som våra tidigare elever har tagit fram.

Är du behörig?

• Svenska/svenska som andraspråk