EK –
Ekonomi

Led utveckling och få företag att växa!

Här står entreprenörskapet i centrum och du får utveckla din kreativitet, ditt sinne för affärer och din förmåga att planera och jobba i projekt. Förutom grundläggande behörighet för att läsa ekonomi eller andra utbildningar på universitet och högskola kommer du ha erfarenhet av att utveckla en idé till verklighet.

Det här är utbildningen för dig som i framtiden vill leda utveckling och få företag att växa! Du lär dig grunderna i ekonomi och marknadsföring och hur entreprenörskap påverkar samhället. Genom att starta och driva ett UF-företag i årskurs 3 lär du dig hur företagande fungerar genom att testa själv. Du lär dig att ta fram en affärsidé för att sedan ta den vidare till att bygga upp ett företag, organisera och driva det under ett år. När du har gjort det kan du sedan starta ett riktigt företag och vet precis hur man gör för att bli framgångsrik!
Entreprenörskapet handlar om kreativitet och driv! Om man har en idé som man vill prova är det bara att köra!

Efter gymnasiet kan du arbeta inom ekonomi eller starta ett eget företag.

Förutom behörighet för att läsa ekonomi eller andra utbildningar på universitet och högskola kommer du ha erfarenhet av att utveckla från idé till fungerande företag.

BLI EFTERFRÅGAD PÅ ARBETSMARKNADEN
Om du vill utvecklas ekonomi och entreprenörskap är detta utbildningen för dig. Vi stimulerar dina kreativa färdigheter och uppmuntrar upptäckarlust, problemlösning och skapande, något som efterfrågas av arbetsgivare och som är viktiga om du vill starta eget företag!

Led utveckling
och få företag
att växa!

Efter gymnasiet kan du arbeta inom ekonomi eller starta ett eget företag.

BLI EFTERFRÅGAD PÅ ARBETSMARKNADEN

Är du intresserad av att gå Ekonomiprogrammet?

Fyll i vår intresseanmälan så får du information skickat till dig när det är dags att söka.

KOLLA IN FLER PROFILER