Estetiska programmet – Spel

Var med och skapa framtidens spel.
Speldesign och spelgrafik för både brädspel och datorspel

Estetik och media – Spel

På spelutbildningen lär du dig spelutveckling. Du kommer göra 2D-spel, 3D-spel och spel för mobila plattformar. Spel är en självklar del i spelutbildningens alla ämnen. Du kommer kunna använda spel både som studieredskap och redovisningssätt. Branschkontakt är viktig. Våra elever har till exempel gjort studiebesök hos King.com och speltestat åt Dice.

Du väljer att gå en av de två inriktningarna som utbildningen är indelad i, speldesign eller spelgrafik.

Speldesign
Varför spelar man spel? Vad gör ett spel bra? Kan man lära sig något när man spelar? På inriktningen speldesign jobbar du med innehållet i spel.
Speldesignerns roll är att utveckla koncept och idéer för innehåll, funktioner och regler.

Spelgrafik
Hur ska ett spel se ut? Vad gör ett spel tilltalande och oemotståndligt? På inriktningen spelgrafik jobbar du med den grafiska formen i spel.
Spelgrafikern formger spelpjäserna till brädspelet och gör grafiken och animationerna till datorspelet.

En stor del av utbildningen sker i projektform, där du tillsammans med elever från båda inriktningarna utvecklar spel ihop. Du kommer använda programvaror såsom Game Maker, Maya, Mudbox, Adobe-suiten samt Unreal Engine 4, men förstås också papper och penna.

Läs pdf
spel-mg1

Framtiden

Den svenska spelbranschen har växt mycket de senaste åren. Det behövs hela tiden nya spelutvecklare och 3D-animatörer. Efter spelutbildningen på MediaGymnasiet kan du söka vidare till eftergymnasiala spelutbildningar, både i form av högskolor och YH-utbildningar, eller kanske startar du eget företag som spelutvecklare.

Är du behörig?

För att vara behörig till Estetiska programmet krävs att man har godkänt betyg i:

• Svenska/svenska som andra språk
  • Engelska
  • Matematik
  • Ytterligare 9 valfria ämnen.

Det vill säga godkänt betyg i 12 ämnen totalt.

Ladda ner poängplan

Klicka här
MG-play är kanalen för våra
produktioner.