Lärande på MediaGymnasiet

En del kurser genomförs under en termin, t ex många av våra programfördjupningar. Det är viktigt att förstå att en del skolarbete även måste ske utanför lektionstid. Om du väljer att arbeta med läxor/inlämningsuppgifter hemma eller på skolan är frivilligt. Men det är viktigt att du avsätter tid och håller deadlines. Våra lokaler är öppna fram till kl 19 och det finns goda möjligheter att studera även efter lektions-tid.

Fördjupningstid

Under 1,5 timme varje vecka finns alla lärare, och speciallärare, tillgängliga för att du ska få möjlighet att fördjupa ditt individuella lärande.

Lärtorget

Lärtorget är en mötesplats där elever och lärare träffas utanför de schemalagda lektionerna. I lärtorget hittar du våra två speciallärare. Lärtorget är utgångspunkten för skolans fördjupningstid, men också en plats dit elever kan gå för att plugga i en lugn miljö.

Mentor

Alla elever har en mentor som är elevens och vårdnadshavarens främsta kontakt i alla frågor genom hela gymnasietiden. Mentorn skapar och vårdar en god och förtroendefull relation till sina mentorselever och deras vårdnadshavare samt finns som ett stöd för eleven genom att inspirera och uppmuntra eleven i sitt lärande.

Antal elever

Cirka 500 elever studerar på MediaGymnasiet.

Matkort

Som elev på MediaGymna-siet har du ett matkort.
Du kan välja att äta i skolans kafeteria eller på någon av många andra restauranger i närheten.

Sl-kort

Alla elever får ett SL-kort.

Bärbar dator

Som elev får du under studietiden låna en bärbar dator med de programvaror som används i mediebranschen.

Hur man tar sig hit

Det tar ungefär 10 minuter att åka från Slussen till MediaGymnasiet.
Bussar som går är 443, 71, 840 och 465.
Hållplats: Cylindervägen.

Ansökningen sker via Gymnasieantagningen.

Välkommen till Öppet hus på MediaGymnasiet!
Välj att besöka oss kl. 15-18 den 6 december 2017 eller den 22 januari 2018 inför ditt gymnasieval.
Under omvalsperioden har vi Öppet hus den 23 april, kl 15-18.
Vill du besöka oss vid något annat tillfälle bokar du det genom att ringa oss på telefon 08-553 663 00
eller mejla oss på
info@mediagymnasiet.se