Mediagymnasiet foto

Om vår skola

MediaGymnasiet är en av landets äldsta friskolor. Det är nu mer än 20 år sedan den startades av Margret Näsström och Björn Johansson med ett förflutet som lärare, och än idag är de som ägare aktiva i att förverkliga visionen som styr skolans utveckling. Vi har tre program: Estetiska programmet, Samhällsvetenskapsprogrammet samt Teknikprogrammet.

Estetiska programmet har inriktningen estetik och media. Våra profiler är  Foto och Spel.

Samhällsvetenskapsprogrammet har en inriktning och det är information, kommunikation och medier.

Teknikprogrammet har också en inriktning och det är kommunikations- och medieteknik.

På MediaGymnasiet får eleverna möjlighet att kombinera ämnen som leder vidare mot det de drömmer om att arbeta med eller studera till. Här får de möjlighet att utvecklas inom animation, filmproduktion, foto, grafisk kommunikation,  ljud, TV och webbutveckling. De gymnasiegemensamma ämnena har en självklar plats och det akademiska förhållningssättet ger en bra grund för vidare studier på högskola eller universitet.

MediaGymnasiet har tre program, alla med en tydlig koppling till media. Våra elever kan läsa Teknikprogrammet med inriktning Information och medieteknik, Samhällsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation, Estetiska programmet med inriktning Estetik och media, Estetiska programmet med fotoinriktning eller Estetiska programmet med spelinriktning (speldesign och spelgrafik).

MG-play är kanalen för våra
produktioner.