Nathalie byggde sitt nätverk redan i gymnasiet

december 8, 2016 anna@mediagymnasiet.se

När det var dags att välja gymnasieskola samlade Nathalie Torpenberg på sig så mycket information som möjligt från olika skolor. Men i samma stund som hon klev innanför dörrarna på MediaGymnasiet slutade hon leta. Här visste hon att hon ville vara. Och det är ett beslut hon aldrig ångrat.

– Jag känner mig lyckligt lottad och kunde inte gjort ett bättre val, säger hon i dag, några månader efter att hon tagit studenten.

Det var i samband med öppet hus som hon för första gången besökte MediaGymnasiet. Efteråt gick hon ut till sin pappa, som väntade i bilen, satte sig bredvid honom i framsätet och sa att ”här ska jag gå”.

– Jag fastnade direkt. Jag imponerades av utrustningen som fanns där och den sköna atmosfären. Det var någonting med känslan i huset, förklarar Nathalie som tillbringade högstadietiden på en fotbollsskola.

Det kan tyckas oväntat att någon som ägnat dagarna åt fotboll väljer att plugga media. Men för Nathalie fanns det inga tveksamheter. Hon berättar att hon ända sedan hon var liten har skapat och gillat att vara kreativ.

– Jag älskar att fotografera och gillade film. Dessutom var jag bloggdesigner och arbetade mycket med photoshop. Så jag lämnade fotbollen och bytte riktning totalt.

Frilansande under skoltiden

När hon började på MediaGymnasiet var Nathalie övertygad om att det var film och webb som var hennes självklara ämnen. Men istället blev hon alltmer förtjust i grafisk kommunikation.

– Jag trodde att det var kodningen jag var bra på när det i själva verket var layouten. Lektionerna i grafisk form blev höjdpunkten på veckan och jag upptäckte att jag faktiskt kunde det här.

• Hur stor betydelse hade läraren?

– Väldigt stor. Jag frilansande dessutom en del under skoltid och fick hjälp av honom när jag till exempel skulle ta fram loggor till företag. Det var skönt att ha någon att bolla med. Sedan var det jättebra att jag hade möjlighet att låna skolans utrustning till uppdragen, säger hon.

Stor tillgång för uppdragsgivarna

Frilansandet har Nathalie fortsatt med även efter studenten. Uppdragen är av vitt skilda slag – precis som hon vill ha det. Hon är anställd hos två företag och får möjlighet att använda en stor del av sina kunskaper från gymnasietiden. Genom sitt breda kunnande är hon en stor tillgång för uppdragsgivarna.

– Det är skönt när jag får frågan om jag kan animera, vilket inte alls är det jag förväntas göra, och jag kan svara ja utan att tveka. Det är bra att jag kan göra olika saker. Jag ska plugga vidare, absolut, men nu vill jag göra så mycket som möjligt och utnyttja allt jag lärt mig på MediaGymnasiet.

Nätverket startar med lärarna

När jag träffar Nathalie var det bara en vecka sedan hon återvände till Nacka Strand och berättade om sin skolgång för ettorna. Bland annat gav hon några matnyttiga tips.

– Det är svårt att skapa ett nätverk när du är 16 år, så jag uppmanade dem att börja hos lärarna. Sedan sa jag också att de skulle ta tillvara på de chanser som finns. På MediaGymnasiet finns all utrustning du behöver och kunniga lärare som verkligen vet vad de pratar om, säger hon och tillägger att hon är stolt över sin gamla skola.

• Varför?

– Det är två saker som utmärker skolan tycker jag. Dels är det utrustningen och hur praktiskt inriktat det är. Vi  läste inte bara om hur man gör tv-program eller film, utan vi gjorde riktiga uppdrag. Men viktigast och det bästa med MediaGymnasiet är hur öppet det är. Alla är välkomna och det spelar ingen roll hur du ser ut eller vad du tycker om. Jag kände mig verkligen trygg i skolan.

MG-play är kanalen för våra
produktioner.